pondelok 7. marca 2011

Panna cotta s ružovými lupienkami a jahodovým pyré


Nepoznám snáď jednoduchší a lahodnejší dezert ako je panna cotta...a keď sa kvalitný smotanovo jogurtový základ spojí s chuťou ruže a jahôd,vznikne z toho proste "ružový sen"....a ešte k tomu som sa dočítala,že ruža pôsobí aj ako afrodiziakum,takže okrem extra chuťového zážitku,sa možno dočkáte zážitku aj iného charakteru:)))♥

Panna cotta s ružovými lupienkami a jahodovým pyré:
na 4 malé porcie
1 biely jogurt (nepoužívať nizkotučny)
1/2 kelímku šlahačky
1-2 PL cukru (podla chuti)
1 CL ružovej vody (esencie z ruží)
2 plátky želatíny
1 PL sušených ružovych lupienkov (neviem,či sa dajú zohnať na Slovensku,ale ja som si ich objednala z Anglicka..alebo si môžte nasušiť vlastné..alebo ich môžte aj vynechať,a použiť len ružovú vodu)


Jahodové pyré:
jahody
kvapka ružovej vody
trošku cukru
kvapka citrónovej šťavy

Jogurt ,smotanu,cukor,ružovú vodu a lupienky si privedieme pod bod varu..ďalej už nevaríme..v tomto základe si rozpustíme napučané plátky želatíny,nalejeme do formičiek,a dáme stuhnúť do chladu...

Jahodové pyré si pripravíme len rozmixovaním všetkých prísad..jednoduchá klasika:)
Stuhnutú panna cottu pred vyklopením nachvílu položíme do horúcej vody,jemne z okrajov uvoľníme,a vyklopíme..podávame s jahodovým pyré,a dozdobíme lupienkami,alebo len plátkami jahôd..
Dobrú chuť!!!!! Print Friendly and PDF

18 komentárov:

  1. waaaw Matka toto je neskutocne!!! jahody+ruzova voda, to je mnamka!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zrovna som dnes obzerala na nete 3 rozne recepty (kavovy, mangovy a vanilkovy) na Panna Cotta. Nikdy som to nejedla, vobec si neviem predstavit ako to moze chutit, ale pre oko je to fakt lakave. Budem sa musiet uz aj ja odhodlat na vyskusanie. Tvoj recept sa mi paci.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anetka,veru ,spojenie je to dokonale,a dakujeeeeem:)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miska,tak ty si este neskusala panna cottu?tak to treba rychlo napravit,je to fakt az detsky jednoduche,a pritom moooc lahodne,to sa papa samo od seba,ani nepostrehnes:)))ak uz si vyberies akykolvek receptik,nemusis sa bat..ja som este nejedla zlu panna cottu,a to som ich uz vyskusala celkom dost:)nech vam teda chuti,ak sa na to das:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ..Maťka máme rovnaké chute aj ja som dnes siahla po Panna cotte ...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gabika,pre mna je panna cotta vzdy zarucene dobra volba:)aku si robila ty??

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Maťka fakt krásne, nežne romantické:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Matka, rafinovane!!! dezertik ako od Valentyna! krasna uprava. priznam sa, ze ruzovu vodu som ja este vobec nepouzila v kuchyni, nejak sa k tomu neviem dostat..panacottu som uz tiez davno nerobila, no matne si spominam, ze je to lahodka velika!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Evinka,dakujem za mily komentarik:)a veru,aj mne osobne by sa dezertik velmi hodil aj na valentina,ale tak preco si romantiku nespravit aj vo vsedny den,vsak?:))a mne je ruzova vody velmi prijemna,samozrejme ,ked sa s nou zaobchadza "přiměřeně" ,inac z toho vznikne vonavka,miesto dezertiku:)))pekny vecer,Evulik:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. veľmi zaujímavý voňavý dezertík Martinka! nááádherne naservírovanie - lahodí očkám a aj brušku..

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Evka,dakujeeeeem:)snad ulahodil aj takto na dialku♥

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ..Matka tak som ju dnes urobila :-) si ma navnadila...supla som ju akurat do chladnicky ... nedala som lupienky :-( ...som zvedaváááá

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Gabika,ty si ale sikulka:)))snad vam bude chutit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Matulik, výborná ... pripravila som si na fotenie jeden parádny tanierik... išla som si po foťák, prídem a drobec už porypkal celú a mlsal odušu...no čo viac si priať :-) určite urobím zas ... no a máme po olovrantíku ..chutil ...

    OdpovedaťOdstrániť
  15. chi,Gabika:)tak to mam velku radost,ze drobcekovi tak chutilo:))a aspon ti usetril "robotu" s fotenim:)))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Inak použila som jahodovy jogurt :-) nie schválne ale v tom ošiali dnes ..varila som s drobcom som otvorila jahodovy tak som ho tam dala ... :-) a uvarila som iba jahodky s cukrom ... super ..dakujem TI ..no veru robotu s fotením mi milo prekazil :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...