utorok 5. apríla 2011

Polievka z bielej fazule,šalvie a prosciutta

Myslela som ,že v oblasti krémových polievok ma už len tak niečo neprekvapí..ale téjto polievočke sa to podarilo...chuť ma natoľko prekvapila,že keby som nevedela,čo v néj je,asi to ani nezistím:))a nachytal sa aj môj manželík,ktorý po dlhom rozmýšlaní vyhlásil,že tam bude asi šošovica:)))...takže vééľmi odporúčam vyskúšať,a zabávať sa v tipovani ingrediencií:)

Polievka z bielej fazule,šalvie a prosciutta:
(inšpiracia www.canadianliving.com )

Na 6 porcii:
2 PL olivového oleja
6 plátkov prosciutta (ja často používam ako náhradu schwarzwaldskú šunku)
2 šalotky
2 strúčiky cesnaku
2 PL čerstvej šalvie
50 ml bieleho vína
2 konzervy bielej fazule
750 ml vývaru
čierne korenie
sol

Na oleji si osmažime plátky prosciutta,vyberieme ich,položime na papierový obrúsok,a necháme bokom..na tom istom oleji si osmažime šalotku,cesnak,po chvily pridáme šalviu,sol a korenie,zalejeme fazulou a vývarom,a varíme cca 15 minút...potom už len rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka ,a máme hotovo...



podávame s plátkom osmaženého prosciutta,a ja som si ešte ako prílohu nachystala zemiakovo šalviové chipsy...


Zemiakovo šalviové chipsy:
(inšpiracia www.paprikapaprika.blogspot.com )

zemiaky
lístky čerstvej šalvie
vaječný bielok
olej na vysmážanie

zemiaky si ošúpeme,a nakrájame na vééľmi tenké plátky...mne sa podarilo "naslajsovať" aj moj prst :)))
potom plátky vysušíme,napríklad čistou utierkou,potrieme bielkom,položíme lístok šalvie,a zatlačime dalším plátkom...kraje poriadne popritláčame,a vysmážame na oleji do zlatova..chipsíky sa vám odmenia zaujímavou "neokukanou" chuťou, a originálnym dizajnom,takže sa kludne blysnite aj pred návštevou..samozrejme bez "naslajsovaného" pršteka:))

Dobru chuť!!!! Print Friendly and PDF

18 komentárov:

  1. dakujem ,Slavka:))vyskusaj,ak dostanes niekedy chut:)i ked je to skor taka zimnejsia polievocka,chutna je stale:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miska,moc dakujeem:))i ked ja som s fotkami neni moc spokojna,fotila som ich ,ked vonku lialo,a fucalo,a ja som stepovala na balkone s fotakom:)))takze to aj tak dopadlo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fiiiha, krasna fotka! Tie zemiakovo salviove chipsy ma dost zaujimaju ;o) Ja salviu zboznujem, iba nedavno som prisla na to, aka je uzasna v kombinacii s jedlom!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pana jana a tie zemiakovo-salviove cipsy.... akoze... vrchol dokonalosti, Matka!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne a dokonalé...všetko, foto aj polievočka:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Matka, ja som uz tak netrpezlivo cakala na dalsiu tvoju polievkovu inspiraciu..uz som varila vela polievok podla tvojich receptikov, kedze milujem netradicne polievocky a zakazdym by som najradsej varila nejaku inu, dakujem za dalsi skvely exoticky receptik! tato vyzera uzasne, uz len na pohlad..krasne nafotene, hotovy soup dream!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Matka, paradicka, polievka vyzera uzasne. Z bielej fazule varievam kremovu aj ja. A salviu zboznujem, tie chipsy vyzeraju super (tusim som ich zahliadla na taste), nabuduce skus do oleja hodit len ciste listky salvie, par sekund a ziskat uzasnu chrumkavu salviu, velka dobrota.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mariannka,moc dakujem,a tesim sa,ze ta salviova inspiracia zaujala..aj ja som chut salvie objavila len nedavno,ked som si ju konecne zadovazila,a odvtedy experimentujem..najblizsie sa chystam na salviove cookies:))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Anetka,dakujeeeeem:))veru je to riadna "fajnšmekrovina",takze silno odporucam!!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ajka,dakujem:))a mam strasnu radost,ze sa fotecky pacia,lebo ja som si nimi bola veeelmo neista....

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Evinka,dakujem za krasne slovicka,ako vzdy:))a tesim sa,ze ta mozem nalakat na dalsiu skvelu polievocku,snad ta nesklame:))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Adushka,dakujem moc:))a veru mas pravdu, na tie chipsy som sa namotala na taste,a nelutujem,je to faaaakt dobrota:)z bielej fazule aj ja robievam kremove,ale tato je uplne ina chutovo,tak vyskusaj niekedy:)a nabuduce uz konecne vyskusam aj tu cistu salviu osmazit,lebo na to sa uz tiez dlhsie chystam....

    OdpovedaťOdstrániť
  13. hmmm, hmmm no mňam!!!niečo pre mňa - úžasná polievočka...a tie chipsíky sú fakt super!!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Evka,dakujeeem:)a som rada,ze polievka aj chipsiky ulahodili tvojim chutiam:))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Mámo hrozně moc ráda zeleninové krémy a v meazáku by se ještě mělo ukrývat pár lístků šalvěje, takže až mi bude fyzicky natolik dobře, že se na chvíli udržím na nohou u sporáku, určitě tuto báječnou polévku vyzkouším! A bramborové chipsy s šalvějovými lístky začarovanými uvnitř vypadají opravdu skvěle a určitě každého ohromí. Takže až budu mít k dispozici víc šalvěje, určitě je také spáchám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Madla,dakujeeeem♥a budem rada,ak vyskusas:)pekny vecer prajem..

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...