štvrtok 5. januára 2012

Hríbovo gaštanové paté s kozím syrom


Pri tejto paštéte som sa o mojich chutiach dozvedela zas niečo nové:)..a to,že kozí syr v natierateľnej podobe mi vôbec nesedí ...milujem tvrdý kozí syr(dokonca aj len tak úplne samotný),ale keď ho ochutnám v nejakej nátierke,tak ho nemôžem...s týmto mojim problémom mi nepomáha ani môj manžel,ktorý kozí syr teda nemusí vôbec,a po jeho slovách,že kozí syr chutí ako s prepáčením "zašťatý capko" :)) mi vytvoril celkom slušnú koziu asociáciu :))
Každopádne, milovníci kozieho syra v každej podobe si prídu na svoje..tak, ako aj náš kamarát,ktorý si tak z návštevy od nás, priniesol aj výslužku v podobe tejto paštéty:)
Alebo ju vyskúšajte bez kozieho syra,ako to nabudúce spravím aj ja....lebo "capko" :))



Hríbovo gaštanové paté s kozím syrom:
(inšpirácia www.theyearinfood.com )


450 g hríbov (ja som použila krémové šampióny)
1 šálka pečených gaštanov
1 šálka cibule
1/3 šálky šalotky
120 g kozieho syra
1 PL cesnaku
1 PL čerstvého tymianu
2-3 PL olivového oleja
2 PL sherry
soľ a korenie
petržlenová vňať


Na rozpálenom oleji si opražíme cibuľu,šalotku a cesnak...pridáme hríby,a asi po 5 minútach aj sherry,tymian,soľ a korenie...keď sa sherry vyparí,pridáme gaštany,a kozí syr..syr necháme rozpustiť,potom stiahneme z ohňa a rozmixuje do hladka...ak treba,dochutíme ešte soľou,korením alebo bylinkami...necháme vychladnúť,a podávame s toastom alebo krekrami,ozdobené čerstvým tymianom a petržlenovou vňaťou...


Dobrú chuť!!!


.... Print Friendly and PDF

8 komentárov:

  1. Maťka, čo tu robí recept ak s ním nie si stotožnena? ;) No, ja by som si určite pochutila, kozie syry milujem a hlavne tie natierateľné ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Připomenula si mi komentář mého syna, když jsem dovezla kozí sýr z Francie, na otázku jak chutná odpověděl, že má v puse jak v kozím chlévku.
    Iva

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Matka, ja by som si asi tiez nepochutnala:(. Vtipne pomenovanie od tvojho manzelicka:) Chvalim fotecku. Ta pasteka na nej vyzera tak lakavo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja by som si veru pochutila! aj ked oznacenie syra sa mi zda maximalne dehonestujuce ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tinka: to asi skor moj Boris ta pobavil:)))


    Adushka: s paté som uplne stotoznena,nesadol mi tam len ten syr,ale kombinacia hriby a gastany + bylinky bola delikatna..a kolko ludi,tolko chuti..nasmu kamaratovi napriklad chutila viac ,ako ta pecenova..vedela som,ze niekomu tento receptik urcite padne vhod:)


    Ivka: chi:)tvoj syn by si asi rozumel s mojim manzelom:)


    Adrianka:tak aj ty si na tom podobne?..ja to u seba moc nechapem,lebo minule som si kupila tvrdy kozi syr ,a to bola specialitka..cely som ho zjedla sama:)teraz som pouzila kozi syr znacky President,a nechutilo mi to teda vobec:(..a dakujem aj za pochvalu fotecku,hlavne preto,ze ja mam z tejto fotky skor opacny dojem:)



    Mariannka: to som rada,ze tebe by som takouto pastetkou ulahodila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. to vyzera perfektne! obidve pate ktore si urobila musia byt bozske!

    P.S. zastaty capko ---- :-DDDDDDDDDDDDDDDDDD

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...