piatok 6. januára 2012

Rozmarínovo fazuľová polievka


Na balkóne mi ešte stále veselo rastie krásny rozmarín,ale na základe toho,že teraz nie je práve "balkónové" počasie,mám sklony na tento môj zelený poklad zabúdať....našťastie tento týždeň som naň nezabudla,a pripravila z neho túto výdatnú,voňavú,zimnú polievočku...a ako dobre som urobila..mala taký úspech,že sme sa jej nevedeli dojesť :)




Rozmarínovo fazuľová polievka:
(inšpirácia www.anediblemosaic.com )


2 PL olivového oleja
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 PL rozmarínových lístkov
1 konzerva červenej fazule (Red Kidney Beans)
1 konzerva krájaných rajčín
400-500 ml vývaru
soľ,korenie


Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu ,cesnak a rozmarín...pridáme fazuľu (bez šťavy),rajčiny,zalejeme vývarom,ochutíme soľou a korením,necháme zovrieť..a máme hotovo..kedže v nej nič netreba dlho variť,je to skutočne rýchlovka....





Dobrú chuť !!!


..... Print Friendly and PDF

18 komentárov:

  1. Tak toto je presne podľa môjho gusta ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fotky su krasne... s rozmarinom som to parkrat skusala, ale s tou chutou som sa akosi nikdy neskamaratila :( Zda sa mi strasne silny, aromaticky. Ale pre milovnikov rozmarinu, urcite pekny recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pecka, jednoduché, funkčné. Palce hore :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ideální polévka na zimu:) a ty fotky opět nezklamaly, prostě dokonalé!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja v tomto období robím polievočky často, ukladám receptík

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Martinka, ja len zasnem, o co vsetko som za ten cas co som bola mimo internetu prisla. Opat same uzasne recepty a este aj ty v novinach!! Velmi sa tesim, gratulujem a prajem Ti to! Vzdy ked ideme na chalupu cez Nitru tak si na Teba spomeniem:-))A tato polievocka musi byt super aj ked ja som na tom podobne ako Miska, rozmarin je pre mna velmi aromaticky, ale vyskusam aby som sa neoberala o nove moznosti:-)) ...uz mam nakupene na syrove jablcko...a ten silvestrovsky ... aaaaach, nemam slov:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Adushka: tom som rada:)♥


    Miska: joj,to je skoda,ze ti rozmarin nevonia..ja ho mam veeelmi rada,aj k zemiakom ho vzdy pridavam,ked robim pecene..a dokonca aj v dezertoch si ho viem predstavit:)..ale dakujem ti za mily komentarik:)


    Daniel: dakujem:)tesim sa,ze ta zaujal:)



    Saska: veru,na zimu ako stvorena:)a mooc dakujem aj za pochvalu♥



    Slavka:dakujeeeem ti♥♥♥


    Ivanka: aj ja som strasne polievkova:)budem rada,ak vyskusas♥


    Lucka:dakujem ti moc za mile slova♥..a co sa niekedy nezastavis,ked ides okolo? ...si tu vitana:)..jej,a vazim si aj toho,ze polievocku planujes vyskusat,aj ked rozmarin nemusis..nech vam chuti,ci uz s rozmarinom,alebo bez♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. vyzera super! nevedela som, ze aku polievku budem varit zajtra, ale asi uz viem :)) takychto rychloviek nie je nikdy vela

    OdpovedaťOdstrániť
  9. maťka, toto vypadá brutálne dobre,doma mám všetko čo k tomu potrebujem, ale trochu sa obávam aromy toho rozmarínu. V pečenom mäse je dobrý, ale neviem si predstaviť túto chuť

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tak polievocka je top! :) po dvoch plnych tanieroch som ju este z hrnca vareskou vyjedala... (a dokonca aj mojej krpani chutila)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Michaela: tesim sa,ze si vyskusala:)ja som na tom bola presne rovnako..tiez 2 taniere,a potom som este lyzicovala z hrnca:)))


    Tinka: treba vyskusat,verim,ze zachuti:)..a mnozstvo rozmarinu si mozes prisposobit podla chuti:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Wau krasna polievočka! ps. super že aspoň tu snežíí ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Nazarboncuk: dakujeeem.:)aj ja sa vytesujem z toho snieziku aspon tu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Polievočka vyskúšaná, robila som ju včera a dnes sme ju mali na obed, chute sa ešte viac prepojili. Bola úžasná, ďakujeme za receptík.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Martinka táto polievka bola úúúžasná a pritom strašne jednoduchá na prípravu a chutila aj mojim bratom, zarytým mäsotariánom :-)))

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...