nedeľa 29. januára 2012

Páj z bielej čokolády a malín

Mám tú česť Vám predstaviť úplne čerstvučký,práve upečený ,prvý Dulce de Leche videorecept...
Za krásne spracovanie ďakujem môjmu najlepšiemu kamarátovi Jurkovi,s ktorým sme si pri natáčaní užili kopec zábavy, aj vína :))) Ďakujem,Jurko ♥

Nakuknite :
http://vimeo.com/35835285






Páj z bielej čokolády a malín:
(inšpirácia www.linneasskafferi.blogg.se )


Cesto:
125 roztopeného masla
1 1/2 šálky práškového cukru
2 šálky hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva

Náplň:
200 g malín
100 g bielej čokolády
2 šálky gréckeho jogurtu
2 vajcia
2 ČL vanilkového extraktu
pre "sugarholikov" môžte pridať 1/2 šálky cukru


Zmiešame si spolu cukor,múku a prášok do pečiva..postupne prilievame maslo,a vypracujeme drobivé cesto,ktoré rukami utlačíme na dno vymastenej a múkou vysypanej pájovej formy...na náplň si zmiešame vajcia s jogurtom,vanilkou,pridáme nakrájanú čokoládu,a opatrne vmiešame maliny...nalejeme na cesto..Pečieme pri 160 C,asi 50-60 minút..
Najlepšie sa servíruje pri izbovej teplote,lebo v chlade maslo v ceste príliš stuhne,a krája sa veľmi ťažko...
Tak čo??..prekvapíte svoje lásky napríklad na Valentína? ♥


Dobrú chuť a príjemný video zážitok :)


P.S: akosi som nestíhala viac vecí naraz,a tak sa stalo,že z tohto receptu nemám ani jednu fotku:( Print Friendly and PDF

59 komentárov:

  1. Jéééj Maťka a ja mám tu česť prvá kometovať tvoj video receptík:)krásny je aj spracovanie aj výsledný koláčik:) teším sa na ďalšie:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kraaaasne, videjko aj kolacik :))) mnamka, asi ho skusim,ale len v lete,ked budeme mat maliny v zahradke! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marysity,z domacich cerstvych malin bude mat urcite este vacsie caro...ale ja som neodolala ani teraz v zime:)

      Odstrániť
  3. Paradny kolacik! ja by som nabuduce uvitala vo videorecepte aj nejake to hovorene slovo ;o))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mariannka,dakujem:)...hovorene slovo moc neplanujem,takto je to "multi-language" :)

      Odstrániť
  4. Ak sa nemýlim, zrejme pečieš v rúre Gorenje ;-) Pečie skvele, aspoň tá moja. Tulipány sú nádherné, jar sa blíži.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka,nemylis sa:)ja som tiez viac ako spokojna:)))a dakujem♥

      Odstrániť
  5. mnaaam.... takto na videu to vyzera super...pevne verim, ze ich bude viac :) tesim sa na to

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzanka,dakujem:)..zial,kamarat zije v Irsku,takze osobnych stretnuti a prilezitosti na video,nemame vela..ale pevne verim,ze sa nam ich podari viac:)

      Odstrániť
  6. Dopozerane! Celu dobu som sa na to usmievala s otvorenu pusu, perfektna hudba, pekne spracovane, mas moj obdiv este od doby, ked som tvoje recepty nasla na mmb, ale toto..... budem mat krasne, sladke sny po tomto videjku :) Si velmi sikovna Martinka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miska,dakujem ti strasne moc..a hlavne aj za mojho kamarata,kt.tomu dal tiez kus prace a hlavne vyslednu podobu:)dakujeme♥

      Odstrániť
    2. A ano, aj kamarat je sikovny!!! :)

      Odstrániť
  7. Krásne video, mne tam nechýba az tak hovorené slovo, skor by stacilo aby sa tam obcas objavil daky textik napr. so surovinami... fakt super, a super hudba :) Miska

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miska,dakujeme:))..prv sme planovali vsadit tam aj text,ale nakoniec sa kamarat rozhodol takto..ale verim,ze mozno nabuduce,sa nam podari zas nieco ine:)

      Odstrániť
  8. och nadhera Mati :) toto video pozdvihuje pecenie na "art", super, uzasne, napadite, neodolatelne, a uz mi aj dochadza slovna zasoba... ved to sa neda ani opisat! :) na malinky si este pockame, (alebo sa najdu mrazene? :D) uplne som z toho paf! urcite to ide do mojho "to do list" :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sylvinka,dakujeme mooc ♥..krasne sa to cita,ked vidim,ze sa nase nadsenie prenieslo aj na druhych ♥

      Odstrániť
  9. Mám rada takéto videá a toto sa veľmi vydarilo :).

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Martinka :))) kazdy den klikam tvoj nadherny blog, aby som si ho sprijemnila pohladom na tvoje chutne a vzdy uzasne vyzerajuce dobrôtky.. v poslednych dnoch som bola prekvapena, co sa s tebou deje, kedze nie je nic nove .. ale verila som, ze pripravujes nejaku supis bombu, ale toto? NAAAAAADHERNEEEE :* uzasne, perfektne, mnamkove.. proste DOKONALE :) gratulujem a zelam ti, aby takychto vydarenych pokusov bolo stale viac a viac :))) S.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sonicka,dakujem ti za nadherne slovicka...mali sme problemy s pocitacom,preto som bola trosku "mimo"..a mam velku radost,ze sa ti videjko paci:)veru,kiez by ich bolo viac:)

      Odstrániť
  11. Super!teším sa kedy o vyskúšam :)

    http://stylishfox.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. no nekup to! :-)))) super valentinsky tip kazdopadne!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Martinko, krásně zpracované video a velmi lákavý recept. Je to parádní překvápko :-) Moc se mi to líbí!
    Měj se krásně
    P.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pavlinka,dakujem ti moc♥mam velku radost,ze sa ti paci:)

      Odstrániť
  14. GENIÁLNE, no ja neviem, čo viac dodať :)) si úžasná, Martinka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka zlata,dakujem♥..ale bez uzasneho kamarata by to nebolo ono:)

      Odstrániť
  15. No Matka! Ty sa prekonavas, to je fakt paradicka parada to videjko!!:) Je vskutku dokonale - dokonca aj farba tvojich nechtikov ladi s farbou malin a tulipanikov:))
    Vsetci do jedneho tu teraz isto zavidime Jurkovi, ktoremu sa urcite usiel nejeden kusisko kolaca a teda ja byt chlap tak len pri vinku a kolaci neostane, hlavne ked je to v spojeni s tvojou osobou:)))) (dufam to necita tvoj drahy manzelik) Maliny su moje velmi velmi oblubene ovocie, takze ja som len tak preglgala...Kolacik po upeceni vyzera velmi lakavo a viem si ho predstavit aj s tmavou cokoladou...A v neposlednej rade obdivujem aj tie krasne jarne tulipanky...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka,si ma rozosmiala ako vzdy,ty vtipalek jeden..aspon vidim,akym smerom ti myslienky bludia:))..Jurko je stastne zasnubeny chlap,a ja stastne vydata zienka,takze v tomto smere mame jasno:)))...joj,a malinky su aj moje jedno z naj ovocicok,a veru dobry tip s tmavou coko ♥ dakujem ti♥♥♥

      Odstrániť
  16. Úžasné, skvělé, dokonalé. Ten receptík vypadá perfektně a video je natočené naprosto profesionálně. Zbíhají se mi chutě u počítače. Kdybych nemusela právě ležet v nemocnici,tak se na něho hned vrhnu. Takhle se mám alespoň na co těšit....:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Monika,to mi je luto,ze si v nemocnici:(...prajem ti skore uzdravenie,a mam radost,ze som ta takto na dialku mohla potesit aspon tym videjkom:)♥

      Odstrániť
  17. Maťka, koláčik vyzerá nádherne, skvele spracované video, príjemná hudba, a aj keď to sem nepatrí - úžasná manikúra. Môžem vedieť čo je to za lak? Tá farba ma priam hypnotizuje:-)
    DanaTN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka,dakujem ti moc,a mam radost,ze sa ti nas pocin paci,a dakujem aj za nechtiky..:)je to lak znacky GOSH (kupis vo Fann parfumeriach)a odtien c .569 flamingo ..:)

      Odstrániť
  18. Pridavam se, je to nadhera! Myslim, ze asi vsechny na prvni pohled upoutaly nehty :) Ale to video je uzasne, radost se divat, diky ti za to! A az bude cerstve ovoce, jdu do toho :))

    OdpovedaťOdstrániť
  19. to je uzastne aj cely tvoj blog neviem sa ho dopozerat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Martinka, mas sikovneho kamarata, video sa vam podarilo na jednotku :) kraaaaaasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Absolutne uzasneeeeeeeeeee. Vzdy dokazes prekvapit niecim vynimocny. Vsetko uz bolo pochvalene. Ja ti k tomuto nadherne prezentovanemu receptiku blahozelam a tesim sa , s cim novym nas opat prekavapis.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Maťka, toto ai ani nepotrebuje komentár...je to vááážne skvelé. Máš neskutočnú fantáziu a šikovné ručičky aj s pekným lakom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tinka,dakujem tiiii ♥♥♥ a rovno aj za sikovnika kamarata :)

      Odstrániť
  23. Šikovná Maťka + šikovný Juraj = úžasný videorecept :) prosíme si dalsie!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mirka,dakujemeeeee♥♥♥no,na dalsi si veru budete musiet pockat ..Jurko sa tak skoro na Slovensko nechysta:(

      Odstrániť
  24. krasne video, na mna ma upokojujuci ucinok:o) samozrejme som si hned nasla na stranke aj ostatne tvoje svadobne videa na pripomenutie ,chvalim, tlieskam:o)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Maťka, ďalší odskúšaný recept podľa Tvojej predlohy, ako amatér oceňujem to video k tomu, lebo som nemusela trikrát čítať ako to urobiť, ale len som si pozrela video a hneď to šlo perfektne... robila som do tortovej formy, mám len takú väčšiu, tak som dala dva grécke jogurty a jedno mascarpone, aj pomer ostatných surovín som podľa toho upravila... cesto je v rohoch, kde je ho viac, tvrdšie, ale inak je to celé perfektné, budem koláčik robiť častejšie aj preto, lebo bol raz - dva hotový, ďakujem :) Barbora

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Barborka,mam radost,ze si vyskusala,a ze chutil:)..a ano,mas pravdu,cesticko je trosku tvrdsie,ked je ho viac,ale niekto zas lubi chrumkave:))takze verim,ze si v nom kazdy najde to svoje:)♥

      Odstrániť
  26. ahoj matka, tvoj blog sledujem cca taky rok. vyberas a uverejnujes velmi inspirativne recepty vzhladom na tradicne slovenske podmienky. drzim palec, nech ti to dlho vydrzi. osvetu v slovenskej kuchyni potrebujeme, si myslim. bryndzove halusky alebo kelovy privarok su super jedla, to sa neda spochybnit, ale predsa len vanok inych chuti, voni a kombinacii nasim slovenskym domacim kuchyniam prospeje.

    tvoj white-chocolate-and-raspberry pie som vyskusala - pre kolegov v praci na vcerajsieho valentina. stretol sa s uspechom! :)

    z mojho pohladu, kedze tiez patrim k fanatikom, ktori radi pecu a varia a skusaju pritom vselico nove, hodnotim plnku s pouzitim greckeho jogurtu ako vynikajucu. biela cokolada to prijemne osladila a postarala sa aj o konzistenciu a maliny pridali osviezujucu hut. osobne som nebola az tak spokojna so zakladom (cestom). uz ked som prisady nameriavala do misy, som si uvedomila, ze to nebude pre mna to prave orechove. ale, kedze to v tej mise uz bolo, povedala som si, ze predsa len to dorobim a vyskusam, ved nech sprostra neumrem, ako sa hovori :) nabuduce skusim urobit zaklad zo shortbread pastry naslepo predpeceneho a este ma napadlo pouzit zaklad z maslovych susienok ako sa to robi pri cheesecake-u. ked vyskusam, dam vediet, ako to vypalilo :)

    tesim sa na dalsie zverejnene dobroty! a samozrejme krasne fotky a teraz uz aj videa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka,dakujem ti velmi za taky krasny a pre mna hodnotny komentarik ♥ ...snad ta budem moct inspirovat aj nadalej :)...som velmi rada,ze si vyskusala aj prvy videorecept,a ze si sa podelila aj o tvoje postrehy...musim s tebou len a len suhlasit...to cesto taktiez nie je uplne podla mojho gusta,a urcite by som pouzila ine...zial,video sme zbuchali velmi na rychlo,a nemala som cas sa nan dostatocne pripravit,a dokonca som nestihala naraz aj rozmyslat,aj sa venovat natacaniu..preto to cesticko,a preto aj ten cukor v plnke,ktory by som uz urcite nedavala,kedze cokoladka je sladka viac ako dost :))..ale aspon mam za sebou novu skusenost,a do buducna sa budem snazit lepsie pripravit a rozplanovat si to :)♥

      Odstrániť
  27. Martinka, hlasim dalsiu dobru spravu :D
    Ako vecerny dezert som po Tvojich azijskych plackach este robila tento kolacik a mozem Ti s pokojnym svedomim povedat, ze nesklamal! :)
    Po precitani komentarov som sa rozhodla urobit korpus z maslovych susienok a miesto malin som pouzila jahody, lebo tie sme mali v chladnicke. Ale tato stavnata, svieza, ovocna mnamka nas ohurila :))) Dakujeme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Ja viem, ze som uz raz chvalila, ale nemozem si pomoct a musim Ta pochvalit este raz :) Po prvom uspechu som sa rozhodla stavit na istotu a svojim hostom som upiekla tento kolacik. Konecne uz aj s malinami a bol este lepsi ako ten prvy s jahodami :) A ver alebo nie, ale do 15 min. (!!!) bol cely fuc...
    Vsetkym som nakazala povinne sledovat Tvoj blog, aby aj oni zacali kuchtit podla Tvojich mnamiek ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Alenka,tak to mam obrovsku radost :) dakujem ti ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Nádhera, krásne, čisté, voňavé aj cez monitor :-) Veľmi rada pozerám tento blog :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...