štvrtok 24. februára 2011

Citrónovo rozmarínové uzlíčky


Dnes som dostala chuť na niečo kysnuté,tak padla voľba na tieto úžasne voňavé uzlíčky...pekárničku som zapla ešte pred cestou do práce,a po návrate ma už čakalo vykysnuté cestíčko,ktoré sa ma už nevedelo dočkať:)je príjemné ,keď na Vás niekto čaká,hoc je to len cesto:)))

Citrónovo rozmarínové uzlíčky:
(inšpiracia www.donnahay.com.au)

2 CL sušeného droždia
1 šálka vody
2 1/2 šálky chlebovéj múky (alebo T 650 )
2 CL soli
1 PL olivového oleja
rozmarín

Na potretie:
olivový olej
citrónová kôra
kryštáliky soli
rozmarín

Všetky prísady na cesto si šupneme do pekárničky,a zapneme program "CESTO"..alebo postupujeme tradičným spôsobom bez pekárničky,čiže vymiesime si cesto,a necháme kysnúť 1 hodinku...vykysnuté cesto si rozdelíme na 8 častí,z každej vyformujeme guličku,tu si rozšúlame na valček,a vyformujeme uzlík..je to veľmi jednoduché..uzlíčky potrieme citronovým olejom,posypeme rozmarínom a soľou....
Môžme nechať ešte chvílu podkysnúť na plechu,ale nie je to potrebné...pečieme v predhriatej rúre pri 220 C,cca 25-30 minút...uzlíčky sú zvnútra krásne mäkučké a nadýchané,a zvonku chrumkavé,takže silno odporúčam:)
Dobrú chuť!!!!! Print Friendly and PDF

6 komentárov:

  1. uzlicky su velmi milene Matka, si viem pradstavit, aka je to prijemna zabavka viazat cesticko do uzlikov :))) no a vonat musia naozaj kraaaasne!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano,ano,Evka,presne si to uhadla..najprv som myslela,ze nebudem vediet ako na to,ale islo to v podstate samo,takze to bola velka zabavka:)fakt sa oplatia vyskusat,nam velmo chutili:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jéééj aké krásne uzlíčky s vôňou Toskánska:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hmmm, ještěže jsem tuhle stránku objevila. Úplně tu slintám nad vašimi dobrůtkami anevím, do čeho se dřív pustit. Krásné recepty, úžasné fotky, prostě nádhera!
    Taky mě moc baví vaření a pečení, tak jestli budete mít chuť, mrkněte i na mé stránky: http://madlinakuchyne.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Madla,vitaj:)a moc dakujem za krasne slovicka,ktore potesili:)nakukla som aj na tvoj blog,a veru je tiez plny fajnych inspiracii,takze urcite budem nakukat castejsie:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...