utorok 8. februára 2011

Kokosovo limetkové madlenky


Kedže leto máme ešte nedohľadne,a moja túžba po letnéj dovolenke je ešte nedohladnejšia,snažím sa dovolenkovať aspoň na jazyku:)))kokosové mlieko,limetka,plná maslová chuť... mi na jazyku vyčarili takú exotiku,že sa hned cítim lepšie:)))

Kokosovo limetkové madlenky:
(inspiracia www.almostbourdain.blogspot.com)

200 g masla
200 g prášk . cukru
3 bielky
nastrúhaná kôra z 2 limetiek
1 CL vanilko . esencie
100 ml kokosového mlieka
80 g mletých mandlí
210 g hladkej múky
1 CL prášku do pečiva

Maslo si roztopíme,a necháme vychladnúť..cukor si zmiešame s limetkovou kôrou,potom pridáme bielky,vanilku,kokosové mlieko..chvílu prešlaháme,primiešame maslo,múku,mandle a pr . do pečiva..
rúru si predhrejeme na 160 C,prichystáme si formu na madlenky,do každej jamky dáme za lyžicu cestíčka,a pečieme cca 15 minút,kým sa stred madleniek "nevyduje"...potom vyklopíme z formy,a necháme vychladnúť na mriežke..


Dobrú chuť!!! Print Friendly and PDF

16 komentárov:

  1. Aky skvely napad Matka, privolat si leto a exotiku aspon do kuchyne :) a vies, ze ja som madelenky este nikdy neochutnala? tieto sa musia priam rozplyvat na jazycku.. A Mati, co fotka, to umelecke dielko!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherná fotka, Matulik, odkedy pracuješ na svojom blogu (samozdrejme mi chýbaš na mmb) tak Ti to teda pečie a vyvára úplne neodolateľne :-) Nemám fotmičky, ale už by som si mala zadovážiť....kde si ich kúpila? Akosi vôbec nechodím na nákupy odkedy sok kryplík :-) tak ani som ich nikde nevidela ...Gabika(nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. OMG!!!Matulik toto musi byt strasne dobré

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Matka, mnam, tak toto musi byt ina dobrotka!!! Vuavvv!! Adush

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Evulienka zlata,moc dakujem:))ale od umeleckeho dielka som este veru daleko:))ale potesila si ma,a prajem ti,nech chut madleniek pocitis co najskor:))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gabika,mooc dakujem:)♥ja som si formicku objednala zo stranky www.mall.sk,ale uz ich tam asi nemaju,:(ak najdem na nete,dam ti hned vediet..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Andrejka,tebe by urcite chutilo:)ja uz sa tolko chystam na tie tvoje kokosove zemlicky,a stale sa k nim neviem dopracovat:( :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. krásne Martinka!! a nepochybne velmi chutne madlenky. ta vonava exotika zavitala cez tu peknucku fotecku az ku mne cez PC:)) Ja sa tiez na ne chystam a uz velmi dlho - rozumej asi od 13tich rokov:)))je to hanba, ja viem...vlastne raz som ich skusala ale davala som ich do kovovych formiciek od medvedich labiek a dopadlo to cele zle, lebo cesto sa z nich pocas pecenia vylialo - tym ze tie formicky "nestoja"/"nelezia" uplne rovno a hodia sa iba na take tuhe cesto, ktore sa do nich natlaci, nie na take ako je na madlenky- t. j. viac-menej tekute. Jaj Mati a co nam to tu robiiiis - ty si sa riadne cinila ako vidim:))) To aby sme si pekne vyplnili krivky do plesovych siat, vsakze?:)))Sikulka si ty veru!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jéééj Maťka Evkin komentár ma rozosmial:)))to ako by som ho ja písala. Madlenky som piekla tak ako ona a výsledok katastrofa :) tieto tvoje limetkové ma lákajú zadovážiť si formu a pekne krásne ich opäť vyskúšať. ...krásna fotečka , na mňa skôr pôsobí krásne zimne, zasnežene:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoooj Evka:)...som rada,ze exotika zavitala az k tebe,..a co by aka hanba?ved ja som este toooolko veci neskusala,ze az:))ved ono zas tie formicky nie su az tak potrebne,len zas to ma potom ten svoj pekny madlenkovsky tvar..ale cesticko je take,ze by sa dalo kludne upiect aj v muffinkovej forme..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ajka,dakujem moc za pochvalu:))formicka sa urcite oplati,z tejto silikonovej, madlenky vyskakuju same od seba:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Jéééééj Maťka, ale sú krásne :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. zdravim Martinka,

    prave som dopiekla tieto kolaciky... a su neskutocne!!!
    dakujem za uzasny recept :))
    vsetko dobre prajem, nech ti to tak fantasticky pecie aj nadalej ;)

    Jana

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...