nedeľa 27. februára 2011

Baby Boy "Benjamin" shortbread


Tieto shortbread som pomenovala podľa nášho čerstvučkého týždňového synovčeka "Benjamina"..keďže som ich piekla na jeho počesť,a posielala ako sladučkú maličkosť v gratulačnom balíčku až do Holandska:)
sú to také vďačné maslové sušienky,čo určite nikoho neurazia:)

Shortbread "Benjamin" :
250 g masla
1 šálka práškoveho cukru
1 šálka kukuričneho škrobu
2 šálky múky

Zmäknuté maslo si vymiešame s cukrom do krému,potom pridáme ostatné suroviny,vyformujeme cestíčko,kt . si vyvalkáme asi na 0,5 cm hrúbku,a vykrajujeme lubovolné tvary..najčastejšie sa vykrajujú také obdlžničky,alebo kruhy,ale ja som samozrejme neodolala srdiečkam♥ popicháme vidličkou,a pečieme pri 150 C,asi 30 minút..ja som vychladnuté potierala bielou čokoladou,v ktorej som rozpustila kvapku modrého farbiva...až mi vznikla taká zvláštna tyrkysová,nie presne podla predstáv,ale čo už:))no,a potom už nasledovala asi najdlhšia časť celého pečenia,a to je zdobenie malými cukrovými guľôčkami...mám to ja ale večerné zábavky:)


K sušienkam som vyrobila aj veľmi jednoduchú pohladničku,a ešte aj obálku...tak možno niekoho inšpiruje,čo všetko sa dá spraviť z jedného baliaceho papiera z Tesca a dreveného písmenka:)


A tu je moja múza "Benjamin"♥♥♥
Print Friendly and PDF

14 komentárov:

  1. MAtka, krasny a originalny napad! A Benjaminko je bozsky, babatanko na zjedenie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Matka, nadherne, tesim sa sa vami! Benjamin je strasne zlatucky. Krasne si sa vyhrala so susienkami aj s pohladnickou, je to "very Matka" :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejka,moc dakujem:))a Benjaminko je veru bozsky,len skoda,ze na osobne stretnutie si musime pockat az do juna:(tak by som ho uz vychytkala a vynuchala:))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Evinka ,dakujemeee:)aj my sa velmo tesime,a a uz sa nevieme dockat,kedy ho uvidime nazivo:)a krasne si to napisala,ze "very Matka":)cmuk♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Maťka, prekrásne .. jej krásnučký aj drobulik, aj môj Peťulik mal 26 teraz 2 ročky ako to rýchlo ubehlo .... :-) Si šikulka naozaj nádhernééééé ..ja byt Benjamin spapám ich sama :-) škoda že ich on nemôže papať ..však ? ... gabika(nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jeeej ake krasne male kuřáááátko! na spapanie je!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Maťka, aký krááásnučký malý uzlíček vám do rodinky pribudol! Joj, až mi srdce zapišťalo, aby som si ho mohla aspoň nachvíľu popestovať alebo aspoň chytiť za tú malú puchravú ručinku:))) Pripravila si pre neho rozkošné dárečky! Okrem chutných koláčikov sa mi strašne páči aj tá obálka a pokladnička. Moc milé" Čo sa týka tých sušienok, Mati ako si robila tie obrysy tých písmenok a odkiaľ máš tie maličké guličky??:)
    Inak verím,že to bola fest pipľavá robotka, ale tak za ten výsledný efekt to rozhodne stálo! K tej farbičke - no ja mám podobný problém, že sa mi nedarí docieliť takú farbičku, akú chcem, tiež som chcela minule takú tú Baby blue farbu a kdepaaak...Ale postupom času to snáď nejako vykoumáme...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gabika,dakujeeem:)a aj tvojmu Petulkovi prajem dodatocne vsetunko najlepsie:)urcite si mu aj ty nachystala nejaku sladucku dobrotku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Evinka,joj,veru,aj mne srdiecko pisti..ale na to,aby som ho mohla popestovat,si este musim pockat:(som velmi rada,ze sa ti darecky pacia:)a teraz k otazkam...obrysy som robila normalnymi pismenkovymi vykrajovackami,kupila som ich raz davno,a ani som nevedela ,ako sa mi niekedy zidu:)a gulicky su obycajne Dr.Oetker,kupila som ich v takomo nasom obchodiku hned pri dome este okolo Vianoc..cisto biele nemali,takze som sa zahrala na popolusku,ako som ich triedila:))))ale to vies,ze pre mna su to zabavky:)...no,a tie farby..vinu davam aj sebe,kedze mam len take obycajky praskove,na pekny "baby odtien" to chce asi aj kvalitnejsiu farbicku..musim uz konecne zainvestovat,ale tentokrat som bola rada,ze sa mi aspon biela cokoladka nezrazila,lebo to sa mi stava v poslednej dobe casto,hlavne s Orion,tu uz urcite nikdy nekupim!!!!pekny vecer prajem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. :-( ešte nie, idú mu stoličky .. tak má aj soplíky, tak sme "sladké pokušenie" zatiaľ odložili ... až o mesiac, lebo v stredu ide jedna z mojich sestričiek daleeeko až do Peru a Argentíny ...tak peknú spoločnú oslavu budeme mať až sa vráti, radi sme všetci spolu pri takých výročiach ... ale už som vymyslela dobrotečku veru ...Ďakujeme Maťulka za blahoželanie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. tak drzim palceky zo stolickami:)a sestricke v dobrom zavidim tu uuuzasnu cestu do dalekaaa:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Krásne chlapčiatko Maťka a má aj krásne meno. Koláčiky sú úúúúžané, mne sa veľmi páči ta farba:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...