nedeľa 6. februára 2011

Zemiakové košíčky s créme fraiche a údeným lososom


Malá inšpirácia na chuťovku pre hostí alebo len tak pre vás....ja som tieto košíčky obdivovala v starom čísle Apetitu už asi 4 roky:))a kedže nám vystal údený losos,a aj creme fraiche sa našlo v chladničke,konečne nastal ich čas:)))

Zemiakové košíčky s créme fraiche a údeným lososom :
400 g zemiakov
1 vajce
sol,korenie
kúsok masla
creme fraiche
údený losos

Zemiaky si postrúhame,vymačkáme z nich všetkú šťavu,potom pridáme vajíčko,podla chuti posolíme ,a okoreníme..muffinkovú formu si vymažeme maslom(ak máte silikónovú,tak netreba),a do každej dáme za lyžicu-dve zemiakovej zmesi,a lyžičkou vytvaruje do košíčka..na každú položíme kúsok masla,a pečieme pri 200 C,do chrumkava..mne to trvalo asi 35 minút..

necháme vychladnúť,potom opatrne vyberieme z formy,a naplníme creme fraiche,obložíme lososom,a dozdobíme napríklad kôprom(kt . som ja nemala),alebo trojuholníčkom citrónu(kt . som mala,ale napadlo ma to až teraz pri písaní,že by sa to hodilo:))) )


Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

15 komentárov:

  1. Ze wooow..Martinka si kuzelnik;) Klobuk dolu!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ajaaaaj, po takychto kosickoch by sa u nas len tak zaprasilo! :) Matka, velmi chrumkavucke, na receptik si dufam spomeniem, ked budem vymyslat nieco speci..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné, určitě vyzkouším. Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Helenka,dakujeeem:)))v kuchyni sa da len kuuuuzlit:))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Evinka,aspon budem vediet,co pre vas pripravit,ak sa k nam raz dostanete:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jindrus,dakujeeem,a budem rada,ak vyskusas:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aké krásne a pritom jednoduché, efektné košíčky. Ty Maťka dokážeš aj úúúplne obyč jedlo naservírovať ako božskú mannu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. jeej,Andrejka zlata,dakujem za take krasne slovicka:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Obdivuhodné! Brambory jsou vděčná surovina a uzený losos s créme fraiche je dokáží posunout do kulinářských výšin!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Haf,tak tak..je to exkluziiivna kombinacia:)))ale paci sa mi,ze je to pritom variabilna chutovka,lebo do kosickov je mozne dat vselijake ine plnky,a dobrotky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. joooj fajny naaaapadik Martinka!!kosicky su priam k zakousnuti, mne az sliny tecu, lebo v poslednej dobe doslova frcim na chrumkavych zemiakoch a pri hocijakom zemiakovom recepte mi bruchom toci, nieto este pri takomto mnamoznom...veru by si ma dvakrat nemusela nukat:))) a este krasna fotecka!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Evka,tak aj ty mas teraz take zemiackove obdobie?veru aj mne sa teraz velmo chutia,takze tvoj "bruchotoc" uuuplne chapem:)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Paráda! A človek ich môže naplniť čím len chce. Krásny blog, krásne fotky! Len tak ďalej! Inšpiruješ mladé kočky k vareniu.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...