sobota 26. februára 2011

Nutella lievance


Lievance sa u nás stali takou malou víkendovou tradíciou...dúfam,že nie navždy,lebo najzdravšie raňajky to zrovna nie sú...ale tak prečo zas raz do týždňa nezhrešiť?...hmm,v podstate hrešíme aj častejšie,ale nebudeme si predsa nad tanierikom voňavých lievancov spytovať svedomie:))tak šup sa do nich....

Nutella lievance:
opäť som bola lenivá na hľadanie nejakého receptu,tak som pridávala len tak "od oka"..asi ma to začalo baviť:))ale skúšala som aspoň okom odhadnúť,koľko som čoho použila,takže:

1 šálka múky
1 vajce
3 PL nutelly
1 CL prášku do pečiva
1/4 CL sódy
štipka soli
200 ml kyslej smotany

Všetko spolu zmiešať,nechať chvílu postáť (potom sa s cestom lepšie pracuje) ,a vysmážať na masle alebo oleji..(ja používam ich kombinaciu)..podávať s čímkoľvek podla chuti..pre "nutellomaniakov" odporúčam pomazať nutellou,a prekladať banánom..:)


Sladké ráno a krásny víkend !!!!!♥ Print Friendly and PDF

21 komentárov:

  1. .. aááá Maťka boli nutelovo nutelové? ... lebo ak poviem mojim, že im robím nutelové musí to byť aj cítiť :-) Gabika(nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gabika,tak do tychto nejde kakao,takze mozu chutit jedine po nutelle:)ale aj tak sme si ich este pretreli nutellou a bananom:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aaa, dalsia ranajkova mnamka! vikendove rano si takuto dobrotku naozaj zasluzi..mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mnam ;o) Mati, posli aspon jeden ;o)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Marianka,no povedz kam,a uzaj ti balim:))))len nepovedz ,ze do Irska,lebo to by ti prisla asi len nutellova susienka:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Martinka lievančeky vyzerajú prudko jedlo!!normálne lievance až tak nejedávam, ale z tej chutnej fotečky ma priam hypnotizujú:))) A sranda,môj drahý ma zrovna lámal, aby som mu na večeru spravila lievance a ja že nie,nie na večer to nie je zdravé. Chudáčik, taký bol smutný...Škoda, že sa nedá koštovať z fotečky - určite by som mu aspoň jeden tvoj nutelkový dopriala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Evinka,dakujem:)to vies,ze keby to bolo mozne,hned poslem zopar pre tvojho draheho:)len ci by mu chutili tak dobre ako od teba,to uz netusim:)))to u nas zas neexistuju ziadne obmedzenia,co si drahy rozkaze,to mu s radostou chystam:)za to stastie v ociach mi to stoji:)uz od stvrtku mi basni o pecenych tvarohovych buchtach,tak dnes som mu ich konecne spravila..on si to nastastie moze dovolit,lebo stale je ako "tintítko" :)mat tak jeho metabolizmus...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Maťka opäť láááákavé raňajočky, no dá sa odolávať takto večer vymetaniu chladničky?????

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mati, do Irska ;o))) o chvilu tu bude pan cake day, takze uz mam inspiraciu... Marianna

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ajka,aaale..ved ty len tak zdravo vymetas,to sa nemusis bat o liniu:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mariannka,no,aj som si myslela,ze do Irska:)..jooj,tam sa veru uz dlhsie chystame,kedze mi tam zije najlepsi kamarat,ale akosi nam to zatial este nevyslo:(..ale to som odbocila..budem rada,ak sa nechas inspirovat na pancake day:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Martinka no veď práve, môj drahý nemá taký super metabolizmus, tak kvôli tomu sa snažím mu variť zdravšie veci a hlavne nie sladké navečer. Nie že by som mu nedopriala.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Evinka,ved mne to je jasne,ze ty mu chces len najlepsie:)moze byt rad,ze sa mu tak pekne staras o zdravicko♥

    OdpovedaťOdstrániť
  14. martinka v tvojich starších receptoch na MMB som našla niekoľko receptov v ktorých sa používa nugát, ale nikde som ho v obchodoch nenašla, kde ho kupuješ ty? ďakujem
    andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Andrejka: nugat mi raz poslala kamaratka z Mnichova,a minuly rok som ho zas kupila v Lidl..silno dufam,ze sa tam objavi aj tento rok:)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. tak tentoraz to boli sladké nedeľné raňajky :-) a myslím, že nám chutili ešte o trošku viac ako mrkvové. najbližšie sú na rade vaječnolikérové :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka,tesiim sa :) zrovna tento vikend ich skusali aj nasi kamarati,a tiez im velmo chutili :))

      Odstrániť
  17. Mati, prave som ich dorobila detom na veceru...mali obrovsky uspech!! Paradny recept:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucka,to sa tesiim,ze chutilo:))ty si ale super mamina,ked detom robis taketo fajne vecere :)

      Odstrániť
  18. Vyzerajú božsky. Už teraz mi tečú sliny po brade. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...