sobota 12. februára 2011

Polenta s hríbovým ragú a strateným vajcom


Ak ste ešte polentu neskúšali,tak vám ju veľmi odporúčam...naozaj sa nie je čoho báť,a vaše chuťové bunky sa aspoň preberú z prívalu novej chuti:)) ..chutí ako zemiakové pyré,ale z kukurice:)

Polenta s hríbovým ragú a strateným vajcom:
Polenta: 1 šálka polenty
2 šálky vody
2 šálky zeleninového vývaru
štipka soli
2 PL masla
1/4 šálky parmezánu,prípadne ricotty,al . mlieka

Ragú: 1 šálka hríbov(ja som použila šampiony)
2 strúčiky cesnaku
1 šalotka
rozmarín
tymián
sol
1/4 šálky vývaru
olivový olej
maslo
strúhanka

Stratene vajcia:
vajcia
voda
ocot

Vodu s vývarom si privedieme k varu,a postupne za stáleho miešania pridávame polentu..znížime na najnižšiu teplotu,a za občasného premiešania varíme cca 15 min....medzitým si nakrájame hríby,1 strúčik cesnaku,a šalotku..
osmažíme si ich na olivovom oleji,pridáme hríby,chvílu smažíme ,a potom zalejeme vývarom,dochutíme bylinkami,a soľou,a chvilu podusíme...Do hotovej polenty zamiešame maslo,a syr...
Stratené vajcia si pripravíme tak,že do vriacej vody dáme asi za lyžičku octa,a rozklepneme vajíčko..povaríme cca 90 sekúnd,a sitkom vytiahneme..varime vždy po jednom vajíčku..potom už len naservírujeme polentu,navrstvíme na nu hríbové ragú,stratené vajce,posypeme so strúhankou,ktorú si pripravíme tak,že na masle si opražíme strúčik cesnaku,a pridáme strúhanku..chvilu smažíme a chrumkavá dobrota je na svete:)..dozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame..
Dobrú chuť!!! Print Friendly and PDF

16 komentárov:

  1. ja mam polentu rada ale tuto vela nemcovnad nou krúti nosom :-D, super receptík ako vzdy, Matka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Slavka,dakujem:)..aj nam velmi chuti:)cudne,ze nemci ju nemusia....hmm..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. teda Matka, velmi sympaticky receptik! stratene vajicko je fajnotka, dakujem ze si mi pripomenula tento sposob pripravy. A nase chute sa dnes opat okolo seba obsmietali, ja som prave dovecerala hribikovo-cicerove ragu :)) krasne servirovanie, no mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no,sranda ,ako sa tie nase chute stale okolo seba obsmietaju:)))veru stratene vajicko je velka fajnotka,a v kombinacii s polentou a hribikmi..no,vies si predstavit:)))dakujem,Evulik,a pekny sobotny vecer vam zelam♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Konečně se odhodlám a vyzkouším polentu.
    Recept vypadá moc dobře a je to určitě dobrůtka. Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jindrus,som rada,ze som ta navnadila na vyskusanie..a verim,ze vam bude chutit:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Maťka akurát včera som robila revíziu v špajzi a naďabila som na polentu takže asi túto dobrotu skúsim a hríbiky tiež mám tak nieje o čom. Vypadá to moc dobre:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mňam Martinka, vyzerá to super! Priznám sa, že polentu som ešte neskúšala,ale keď píšeš, že chutí kukuričkovo, tak to je to pre mňa stopro mňamka. Hríbové ragú jedávam dosť často, lebo ho mám moc rada, takže výsledná kombinácia sa mi veľmi páči! Dávam do poradovníka...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ajka,tesim,ze ti receptik padol vhod,a urcite sa aj tvoja zabudnuta polenta potesiii:))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Evinka,som rada,ze receptik zaujal cestne miesto v tvojom poradovnicku:)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ... polentu my poznáme .. aj ja robieva s hubami ... je to mňamky ... Gabika(nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Gabika,som rada,ze mi davas za pravdu,ze je to mnamkovska kombinacia:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  13. bomboška!:-D ale nie vazne, vyzera to byt super. ja som vlastne polentu jedla este len raz, varila som ju sama a trosku som to nezvladla a chutilo to desne. ale viem si predstavit, ze ak sa urobit spravne, musi byt paradna!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. hmm..a kde sa stala chyba,ze ti polenta nechutila,alebo ako si ju pripravovala??lebo tam asi ani neni moc co pokazit,mozno ti len jednoducho nechuti tak kukurickova chut..alebo ktovie:)ja som ju robila dvadkrat,raz s pecenou tekvicou,a raz takto,a tato verzia nam chutila omnoho viac..lebo aj polenta bola taka kremovejsia..prvy krat som robila podla navodu na obale,a vtedy bola taka tuha..ale ze vraj aj taka ma byt,potom sa da aj grilovat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ja som ju robila podla Jamieho - to bol recept na fritovanu polentu, proste take akoze talianske street food. polenta sa uvarila a naliala sa na plech, nechala sa stuhnut a potom sa krajala na kocky, obalila sa este v troske normalnej praskovej polenty, ze aby to chrumkalo a to sa potom vzprazalo a posolilo. bol to hnus!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. noo,ja saom zas tymto stylom videla tu grilovanu,tiez sa nechala stuhnut,len sa potom grilovala..ale podla mna ani vysmazana nemoze byt zla,mozno len divny recept to bol..no,musim vyskusat:)))

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...