nedeľa 13. februára 2011

Red Velvet Cake Triffle

Sladká valentínska inšpiracia♥


Red Velvet Cake Triffle :
2 a 1/2 šálky hladkej preosiatej múky
1 CL pr . do pečiva
1/2 CL soli
2 PL kakaa
60 ml červeného farbiva(existujú aj verzie ,kde sa ako farbivo používa červená repa)
1/2 šálky masla
1 1/2 šálky cukru
2 vajcia
1 CL vanilk.extraktu
1 šálka cmaru
1 CL octu
1 CL sódy bicarbony

Krém:
ja som použila cca 300 g mascarpone,cukor podla chuti,citrónovú kôru,vanilkovú esenciu,a kvapku vaječného likéru na dochutenie..ale kludne môžte krémový syr napríklad zmiešat s jogurtom,creme fraiche,prípadne bielou čokoladou..fantázii a chuti sa medze nekladú:)

Postup:
Zmiešame si spolu múku,sol,kakao,a prášok do pečiva..v inej miske si zas vyšlaháme maslo s cukrom do peny..

Postupne po jednom zašlahávame vajcia,potom po častiach zašlahávame múčnu zmes,a cmar...nakoniec pridáme červené farbivo...sódu si zmiešame s octom,a túto šumivú zmes rýchlo zamiešame do cesta...
cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie(alebo môžte rozdeliť do dvoch menších tortov . foriem,a spojíte ich krémom,takže vlastne vytvoríte tortu miesto triffle),a pečieme pri teplote 180 C,cca 25-30 min.
Medzičasom si pripravíme krémik...
Potom už len vykrajujeme jednotlivé kruhy podla formy,kt . na triffle použijeme,kludne môžte použiť aj poháriky..a prekladáme krémom..vrch alebo aj jednotlivé vrstvy dozdobíme lubovolným ovocím..ja som zvolila jahôdky:)

Dobrú chuť!!!♥


        

Print Friendly and PDF

20 komentárov:

  1. Nádherná fotečka a super receptík, ešte mi prosím ťa prezraď kde kúpim to farbivo?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivanka,moocky dakujem:)a farbivo by mali mat v kazdych potravinach snad..niekde tam medzi zelatinami,a pr.do peciva....♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Martinusik, moc pekna inspiracia. Po red velvet cakes poskulujem uz dlhsiu dobu :) ked som si studovala recepty, dost ma zaskocilo, ze cesticko je cervene vdaka cervenemu farbivu :) bola som totiz naivne presvedcena, ze ide o kolacik z cervenej repy :))) zaujali ma najma whoopie pies, tak sa k nim snad neskor prepracujem. Velmi krasne si to vymyslela, a vidim, ze mascarpone ma vo vasom jedalnicku cestne miestecko.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Evulicek,dakujeeeem:)..no,vobec si nebola naivne presvedcena,ono niektore receptiky na red velvet cake sa robia z repy,myslim,ze aj tak vznikol tento kolacik,..niekedy urcite nemali v obchodoch tieto umele farbiva,ale pouzivali,co priroda dala:)mat repu,mozno vyskusam aj tu verziu,ale tentokrat som si to zjednodusila..a mascarpone je veru nas oblubenec,v Metre ho maju za celkom priaznivu cenu,tak si ho mozme dopriat raz za cas:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne!!!! Na red velvet cake sa tiež chystám, len ešte potrebujem nejaký vhodný sviatok. Na Valentína som radšej spravila tiramisu s mascarpone, keďže to ten MOJ má veľmi rád.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kinga,dakujeem:)a red velvet cake odporucam,je to take fajne stavnate cesticko,neni sice nejak extra specialne chutovo vynimocne,ale aspon tou farbou:)a krasneho Valentina vam zelam♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Matka,
    sranda, hadaj co som si prave doniesla z obchodu? Cervene farbivo!! Totiz, chystala som sa piect red velvet cupcakes, resp. srdieckovu torticku. No a kuknem k tebe a co nevidim??
    Inak, ako si si nariedila farbu z prašku? V akom pomere?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ... vauk krasne a určite aj mňamkové Gabika(nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Andrejka,no sranda:)ved vyskusaj,uz sa tesim na tvoju srdieckovu torticku:))ja som nasypala asi tak za 2 cajove lyzicky cerv.farbiva do 60 ml vody..ale pouzila by som viac,len sa mi minulo farbivo,tak som este rychlo vyhnala draheho do obchodu,a samozrejme,ze cervene nemali..takze napokon som musela spravit z toho,co bolo..ale ved to uz sama uvidis aku bude mat farbu..ja by som urcite dala viac..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Gabika,dakujeem:))mnamkove veru bolo,drahy to nastastie spucoval skoro cele sam:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. WAAAW. isto perfektne, ale hlavne strasne, strasne kraaasne! aj ja sa uz dlho dlho chystam na red velvet, snad sa niekedy k tomu dokopem:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Dakujem,Anetusik:)))neboj,podla mna sa k tomu hravo dokopes..♥

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Matka, ja som HOTOVA :) to je uplna nadhera !!!! Nedalo sa mi odolat a uz sa cesticko hreje v rure, strasne sa z tvojho blogu tesim a objektovne hovorim, ze je najkrajsi aky som kedy mala moznost vidiet!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. jeeej,Natalka,strasne moc dakujem,a velmi sa tesim,ze sa ti blog paci:))))verim,ze vam kolacik bude chutit,a vykuzli vam sladkeho Valentina♥

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Prekrásny valentínsky dezertík Mati! opäť jedinečne nazdobný ako to vieš len ty. hmmm a tie jagôdky mi hneď pripomenuli teplé letné dníky....letooo, kde si?!!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Evinka,dakujeeeem,si zlaticko:))))♥nebooj,len si vychutnavaj to prijemne cakanie na leto,lebo vo vasom pripade bude taaak nezabudnutelne,ze uvidis ako straasne rychlo to utecie,a ty si budes priat,aby bol len februar,ked si este sladko snivala:)hovori zo mna vlastna skusenost:))krasneho Valentina zelam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ďakujeme Maťka, včera som ti už akosi nestihla kvôli našej valentínskej oslávičke odpísať...No veru Martinka to s tým letom si to vystihla úplne presne, a hlavne už to máme isté, teda ak sa nič nepredvídateľné nestane (musím si zaklopať)Ja sa už teraz neviem dočkať. A viem, že to veľmi dobre poznáš ten pocit a očakávania, keď sa sny zrazu stanú skutočnosťou..

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...